Anasayfa » Ambulans » Sağlık hizmetleri » İZMİR Ambulans » Ege Ambulans
Ege Ambulans
Tuzla cad. NO:36 ÇİĞLİ
Telefon1: 2323296868
Telefon2: 2323862616
Fax: 2323862616
Web: www.ciglitip.com
Firma Kuruluş Yılı:2000
Çalışan Sayısı:70 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:
·ALARM MERKEZİ :
Alarm Merkezi telefon numarası olan 0.232. 329 68 68 , 365 gün 24 saat süresince arandığı takdirde, Alarm Merkezi görevlileri, çağrıyı yapan kişiye medikal destek ve organizasyon yapmak üzere harekete geçmektedir.
Çağrı Merkezi görevlisi, çağrıyı yapan kişiden hastanın içinde bulunduğu sağlık durumu ile ilgili olarak klinik bilgileri alarak kayıtlara geçmektedir.
·ÇAĞRI NOKTASINA HAREKET:
Çağrı Merkezi olan 329 68 68 no.lu telefonun aranması ile birlikte, özel eğitim almış olan deneyimli ekiplerimiz
(Doktor, Anestezi Teknisyeni veya Paramedik ile ilk yardım eğitimi almış sürücü) ile hazır konumda stand by noktalarında bekleyen full yoğun bakım donanımlı Ambulanslarımız içerisinden, çağrının yapıldığı noktaya en yakın konumda bekleyen Ambulansımız, Alarm Merkezi tarafından komut aldığı andan itibaren 60 sn. içerisinde hastaya müdahale etmek üzere yola çıkmaktadır.
Gerçekleştirilen bu çağrı komutları ,Ambulans ekipleri ve çağrı merkezi arasında
Telsiz sistemi ve mobil şirket telefonları ile sağlanmaktadır.
HASTANE ORGANİZASYONU : - Medikal Bilgi Köprüsü –
Hastanın içinde bulunduğu sağlık koşulları, laboratuar tetkikleri ile desteklenmesini gerektiren bir noktada ise ; ve/veya tanı konulsa bile uzun süreli tedavi gerektiren bir durumu söz konusu ise hastaya yapılan ilk acil müdahalelerden sonra hasta, hastanın ya da yakınlarının istediği hastane ortamına götürülmektedir; Ancak hayati önem taşıyan ve zamana karşı yarışılan durumların söz konusu olması halinde Ambulans hekimi gidilecek Sağlık Kuruluşu ile ilgili konuda insiyatif kullanmaktadır.
Bu noktada, Ambulans ekibi, Alarm Merkezine gidilecek olan Sağlık kuruluşunu ve hastanın içinde bulunduğu son durumu bilgi olarak geçer. Alarm Merkezi görevlisi, ilgili Sağlık kuruluşunu arar, Acil hasta getirildiğini ve hastanın içinde bulunduğu son durumu (medikal bilgileri) ileterek sağlık kuruluşundaki ortamın hazırlanmasını sağlar.
Böylelikle zaman kaybı önlenerek, sakat kalınması veya ölümlere sebebiyet veren durumlar ile ilgili riskler en az orana indirilmektedir.
İLAÇ VE TIBBİ SARF MALZEME :
Gerçekleştirilen tüm müdahalelerde kullanılan ilaç ve tıbbi sarf malzeme ÖZEL EGE AMBULANS tarafından karşılanmakta, bu giderler için ayrıca ücretlendirme yapılmamaktadır.
TIBBİ DANIŞMANLIK : 0.232. 386 26 16
365 gün 24 saat süresince 386 26 16 no.lu telefonun aranması ile medikal destek almak üzere görevli doktorumuza ulaşmak mümkün olmaktadır.
Tıbbi Danışmanlık kapsamında telefona cevap veren doktorumuz tarafından (Fiziki muayenenin söz konusu olmadığı dikkate alınacak olursa), ilaç tavsiye edilmemekte ve reçete düzenlenmemektedir.
Hafta içi hergün sabah saat : 09.00 - akşam saat : 17.00 arasında branş doktorları, akşam saat : 17.00 – sabah saat :09.00 arasında ve hafta sonları nöbetçi acil hekimince sağlık danışmanlığı(Tıbbi Danışmanlık) hizmeti verilmektedir.
Ürün ve Hizmetler
* Telsiz SistemiŞehir içi haberleşmede Aselsan’ın en gelişmiş trunk telsiz sistemini kullanılmaktadır. Bu sistem, gerek operasyon merkezinin ekiplerle, gerekse ekiplerin kendi aralarında bire bir haberleşebilmesine olanak vermektedir.* Her Ambulansta ayrıca mobil çağrı, telefon sistemi de mevcut bulunmaktadır.* Siren SistemiTüm Acil sistemlerde olduğu gibi ÖZEL EGE AMBULANS larında da sıkışık trafikte kullanmak, ilerlemek üzere ve gerçek acil hasta çağrı ve transportlarında son model siren sistemi kullanılmaktadır. * Anons SistemiHer Ambulansda birer adet anons cihazı bulunmakta, içerideki mikrofon yardımı ile dış hoparlörden gerekli durumlarda yapılan anons ile trafikte çabuk ilerleme sağlanmaktadır.* Aydınlatma SistemiHer ambulansta aydınlatma sistemi iki adet ön ve bir adet arka tepe lambası, iki adet yan flaşör, bir adet arka kapı aydınlatma lambası ve iç aydınlatmayı sağlayan fluoresan lambalardan oluşmaktadır.AMBULANSLARIN TEKNİK DONANIMI İKİ AYRI SİSTEM İÇERMEKTEDİR.TAŞIMA SİSTEMLERİTEDAVİ EDİCİ VE MÜDAHALE SİTEMLERİTAŞIMA SİSTEMLERİ:Kombinasyon Sedye : Hastanın araç içinde taşındığı ve bir çok fonksiyonu olan ve en çok kullanılan sedyedir. Açılır kapanır olma özelliğinin yanı sıra baş kısmı ayarlanabilir olup, üzerinde serum askısı mevcuttur ve tekerleklidir.Sandalye Sedye : Yüksek binaların üst katlarındaki hastaların taşınma işleminde rahatlık ve kolaylık sağlayan bu sedye katlanabilir özellik taşımaktadırVakumlu Sedye : Özellikle travmalı hastaların taşınmasında kolaylık sağlamaktadır. Dış yüzeyi plastik bir madde ile kaplı olup, içi elyaf ile doldurulmuş olan bu sedye normalda yumuşak iken, bie pompa yardımı ile içindeki hava boşaltıldığında sertleşir ve üzerinde yatan hastanın kalıbı halini alır. Böylece hasta sarsıntı ve ikincil travmalardan korunaklı bir şekilde taşınır.Kaşık veya Faraş Sedye: Ağır travmalar geçirmekte olan ve olay yerinde hareketsiz bekletilmesi gerekli olan hastaların ambulansa aktarılması için kullanılmaktadır. Metal olan bu sedyenin ortasında bulunan menteşeler yardımı ile iki parçaya ayrılması söz konusudur.Collar(Boyun Ateli) : Boyun travmalarında kullanılmak üzere her araçta ikişer adet collar bulunmaktadır. Birisi erişkin, diğeri çocuk için mevcuttur.Traksiyon Atel Kiti : Kalça ve Femur kırıklarında traksiyon uygulamakta kullanılır ve böylece kırık parçaların birbirinden uzaklaşması önlenmiş olur.Bu sistem hastane aşamasında yapılacak olan işlemlerin ambulansta başlatılması açısından önem taşımaktadır.Şişme Atel Kiti : Her ambulansta ekstremiteler için özel boyutlarda birer adet şişme atel kiti bulunmaktadır. Bunlar kırık ekstremiteye kolayca takılarak şişirilmekte ve kırık tesbit edilerek kanama kontrol altına alınmaktadır.TEDAVİ EDİCİ VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ:Dahili Oksijen Sistemi : Her araçta iki adet 6 lt.lik. okjsijen tüpü mevcuttur.Portabl Oksijen Sistemi : Her araçta iki adet 2 lt.lik taşınabilir oksijen tüpü mevcut olup, hastanın bulunduğu yerden alındıktan sonra ambulansa alınıncaya kadar geçen sü
#ambulans #izmir #acil yardım #ege #sağlık