Anasayfa » Gıda sanayi » Gıda Sanayii » İZMİR Gıda sanayi » şenyüceler gıda
şenyüceler gıda
1483 sok no:2/a doğanlar
Telefon1: 0090232 478 27 91
Telefon2: 00 90 232 373 94 12
Fax: 0090 232 478 27 89
Web: www.kafematik.com.tr
Firma Kuruluş Yılı:1994
Çalışan Sayısı:40 (Yönetici:6 | Memur:4 | İşçi:30
Dış Ülkelerle Bağlantıları:
Otomatlardan para kazanmak için haftada birkaç saat zaman ayırmak yeterli
Fiyatları 2 bin 500 ile 10 bin euro arasında değişen otomat makineleri yeni bir fırsat kapısı oldu. Şehrin merkezi bir yerine kurulacak makinelerden, haftada birkaç saat zaman ayırarak para kazanmak mümkün.
Yiyecek, sıcak-soğuk içecek, kâğıt mendil gibi hijyenik ürünlerin satışında kullanılan otomatların satışını veya işletmeciliğini yapan firma sayısı her geçen gün artıyor.
Şehirlerin merkezi noktaları, sosyal hizmet veren yerler, oteller, hastaneler, şirketler gibi farklı yerlerde kullanılabilen ve "vending" olarak nitelendirilen otomat pazarı ABD, Japonya ve Avrupa'da ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Sadece Avrupa'da 10 milyon civarında otomat var. Türkiye'deki otomat sayısı ise 10 bin kadar.
Haftanın 7 günü 24 saat çalışan otomatlar girişimciler için de önemli fırsatlar sunuyor. Yüksek miktarda yatırım imkânı olanlar, üretim yapan bir firmanın temsilciliğini alarak sektöre girebilir. İşletmecilik için ise fiyatları 2 bin 500 ile 10 bin euro arasında değişen otomatlardan alıp merkezi bir yere yerleştirmek yeterli. Bundan sonra haftada birkaç saatinizi ayırıp, otomatların bakımını yaparak para kazanmak mümkün.
12 yıl önce sektöre giren Ali Orhan Karagülle, Karman markasıyla otomat işletmeciliği, Karimpeks ile makine satışı yapıyor. İnsanların artık sokakta daha çok vakit geçirdiğini söyleyen Karagülle, dışarıda atıştırma ihtiyacının otomatlara olan ilgiyi artırdığını belirtiyor. Türkiye'de 10 bin civarında otomat olduğunu kaydeden Karagülle, özellikle soğuk ve sıcak içecek otomatlarına ilginin arttığını belirtiyor. Otomat işletmeciliği yapacaklar için otomatın yerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Karagülle, "Bir otomatı yerleştirmeden önce 'şirkette kaç kişi çalışıyor, ne kadar kazanabiliriz' gibi kriterlere bakıyoruz" diyor.
Makine fiyatlarının 3 ila 6 bin euro arasında değiştiğini söyleyen Karagülle, ödeme sistemlerini de şirketlerin isteğine göre belirlediklerini belirtti. Karagülle, "Otomatlarda paranın yanı sıra farklı ödeme sistemleri de kullanabiliyoruz. Mesela şirket belli bir limit istiyorsa ona göre akıllı kart sistemini kullanabiliyoruz" diyor. Bakımı ve doldurma gibi konularda eğitim verdiklerini aktaran Karagülle, makinelerin 1 yıl garantili olduğunu belirtiyor.
Avrupa'da otomat işletmeciliğini ya çok büyük şirketlerin ya da küçük aile işletmelerinin yaptığını dile getiren Karagülle sözlerini şu sürdürüyor: "Mesela emeklisiniz uygun bir mekân buldunuz. Otomatınızı koyup çalışma imkânı yarattınız. Az mesai harcayarak ek gelir sağlayabilirsiniz. Ayrıca çok büyük bir sermayeye gerek yok. Ortalama 10 bin euro ile 2 makine alıp makul ve sürekli bir gelir elde etme şansınız olur. Yurtdışında 5-10 makine ile haftanın belli günlerini ayırıp, çok yorulmadan çalışan birçok insan var."
Kafematik üretim yapacak
Sektörde faaliyet gösteren firmalardan biri de yaklaşık 2 yıl önce Kafematik markasıyla piyasaya giren Şenyüceler. Toplu sosyal hizmet ver
Ürün ve Hizmetler
kahve ve otomat makinaları
# # # # #