Anasayfa » Psikolojik Danışma Merkezi » Sağlık hizmetleri » KOCAELİ Psikolojik Danışma Merkezi » ANKARA NEUROFEEDBACK MERKEZİ
ANKARA NEUROFEEDBACK MERKEZİ
Ömerağa mah Fethiye cad.Tanaydın iş merkezi 56-14
Telefon1: 02623234353
Telefon2: 05077031242
Fax:
Firma Kuruluş Yılı:2012
Çalışan Sayısı:3 (Yönetici:5 | Memur:1 | İşçi:1
Dış Ülkelerle Bağlantıları:
ANKARA NEUROFEEDBACK TERAPİ MERKEZİ ( ADHD –ADD (Dikkat eksikliği Hiperaktivite) başta olmak üzere Down sendromu,Otizm,Asperger,Epilepsi,Bipolar bozukluk,Panik atak Alzheimer,İnme,Tourette - Öğrenme bozuklukları - Uyku bozuklukları - Obezite - Dislexi - Anorexia - Blumia - Horlama - Migren - Bazı allerjiler - Tırnak yeme - Diş gıcırdatma – Adet ağrıları,Alkolizm ) Modern yaşamın beklentilerini ne kadar sağlayabiliyoruz?
Günümüz dünyasının yüksek temposu bedenimizle beraber beynimizi de zorlamakta. Öğrencilikle başlayan, iş ve sosyal yaşam ile süren beklentiler ve başarılı olma zorunluluğu çoğu zaman gereğinden de fazla bir yükü omuzlarımıza yüklemekte. Stres artık hepimizin yaşamının bir parçası. Kendinden beklenenleri karşılamaya çalışan beynimize yardımcı olmazsak yorulduğunda kısır döngüye girer ve değil çalışmayı, dinlenmeyi dahi beceremez hale gelir.
Kendinizi daha çok tanımak ister misiniz?
Beynimiz çalışırken çok küçük elektrik akımları üretir. İş yaparken veya dinlenirken bu akımların ritmi değişir. Ne yazık ki biz bunların farkında değiliz. Eğer farkına varabilseydik, beynimizin kapasitesini artırabilecek ve böylece daha az hata yapacaktık, daha dikkatli olacaktık, daha başarılı ve mutlu olabilecektik.
Neurofeedback (NFB) ile bu akımları ses ve görüntü haline getiriyoruz.
Beynimizin farkında olmadığımız ritimleri ve anlatmak istedikleri...
Söz konusu dalgaların en yavaşı, saniyede 0.5-4 kere tekrarlayan (0.5-4 Hz) delta dalgalarıdır. Uykuda baskındır. Koma, kafa travmaları, şiddetli sıkıntı halleri gibi durumlarda uyku dışında da artar. Dört yaşından sonra gözler açıkken artmış olması dikkat problemlerinin varlığına işaret eder. Saniyede 4-8 kez tekrar eden (4-8 Hz) teta dalgaları sağlıklı kişilerde yaratıcılık ile ilgilidir. Ancak hezeyanlar, gerçeklerden kopma ve bazı epilepsilerde artar. Alfa dalgaları ise 8-12 Hz sıklığında olup gevşek, uyanık ve geniş bir farkındalılık hali ile beraberdir. Müzmin ağrıları, stres ile ilgili rahatsızlığı ve mizaç bozukluğu olan kişilerde çok düşük seviyelerdedir. Alfa dalgaları korku, kaygı ve dikkat eksikliklerinde de düşüktür. Sakin bir vücut hali ve aktif bir zihin ile dış dünyaya dikkatin yönelmesi, iyi bir dikkat, bilgilerin belleğe alınması ve hatırlanması ile bağlantı, 12-14 Hz lik dalgalara SMR (sensori-motor ritim) adı verilir. Aşırı hareketlilik, dikkat eksikliği, kaygı ve panik durumları, obsesif kompulsif bozukluk ile diğer stres rahatsızlıklarında ve migrende azalmış olarak bulunmuştur. Saniyede 12-16 kere tekrarlayan beta-1 dalgaları normal durumlarda yüksek düşünce süreçleri, mantıksal-analitik problem çözme ve odaklanmış dikkat ve konsantrasyon ile ilgilidir. Dikkat eksikliklerinde depresyonda, psikotik hallerde, madde bağımlılığı ve kötüye kullanımında düşüktür. Normalde fizyolojik canlılık, tehdide karşı savunma ile ilişkili olup stres ile ilgili hastalıklarda yükselen beta-2 dalgaları 16-24 Hz sıklığındadır.
Beyninizi kendi
Ürün ve Hizmetler
Dikkat eksikliği Hiperaktivite) başta olmak üzere Down sendromu, Otizm, Asperger, Epilepsi, Bipolar bozukluk, Panik atak Alzheimer, İnme, Tourette - Öğrenme bozuklukları - Uyku bozuklukları - Obezite - Dislexi - Anorexia - Blumia - Horlama - Migren - Bazı allerjiler - Tırnak yeme - Diş gıcırdatma – Adet ağrıları, Alkolizm
#DİKKAT EKSİKLİĞİ #HİPERAKTİVİTE # # #