ADANIR İNSAAT ONARIM :
ADANIR IZOLASYON YALITIM İNŞAAT ONARIM: 1991 yılında kurulmuş olup,(kaba insaat`an) temelden yetiştirilmiş her türlü İNSAAT YAPIMI İLE çalışmalarına devam etmektir diş cephe montalama boya ve saten alcı kartonpiyer Şap fayanas seramik kara sıva ve hazır sıva ısı, su ve ses yalıtımı sıfır çatı uygulamaları alanında faaliyet göstermektedir.
Öncelik olarak “ DOĞRU DETAY, KALİTELİ MALZEME, NİTELİKLİ İŞÇİLİK” felsefesini ön planda tutan firmamız, eğitimli personel çalıştırma, memnun müşteriler yaratma ve rakipsiz hizmetler sunma yolunda, ısı, su ve ses yalıtımı konusunda piyasaya sürülen yeni ürünleri sürekli olarak takip etmekte ve tüm bu yeni ürünlerin uygulamalarında sektöründeki diğer rakiplerine öncülük etmektedir.
Bu nedenle TSE ve ISO gibi Kalite Sertifikaları olmayan hiçbir malzeme kullanmamakta ve her uygulamasının ardından Hizmet Formu ve Müşteri Memnuniyet Formuyla daha da ileri gidebilmenin ve gelişimin yollarını aramaktadır. Şüphesiz bu, firmamızın gelişime verdiği önemin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.
Yapılarınızdaki sorunlar, uzman elemanlarımız tarafından yerinde tespit edilerek, alternatif çalışmalarımızı müşterilerimizle paylaşarak, müşterilerimizin çıkarlarını her zaman ön planda tutmaktayız.
Uygulamalarında Doğal Afet ve Dış Darbeler dışında 5 ( beş ) yıl İşçilik Garantisi veren ADANIR, her tür yapının kendine özgü ihtiyaçları olduğunun bilincindedir ve bu nedenle sanayi tesislerine, fabrikalara, özel binalara ve otellere özgü izolasyon ihtiyaçları doğrultusunda yerinde ücretsiz fiyat tespiti yapmaktadır.
Güven ortamının giderek daha saydam hale geldiği şu günlerde, bizimle çalışmanın ayrıcalığını yaşamak için, izolasyon uygulamaları konusunda her türlü yeniliğe açık olan firmamız ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi edinmek için lütfen bizimle irtibata geçiniz. Çünkü koşulsuz müşteri memnuniyeti garanti eden firmamız, bir hizmet alışverişinden çok, yıllar sürecek bir dostluğu hedeflemektedir
Gelin ve siz de ayrıcalıklı izolasyon hizmetinin tadına varın. Her zaman dediğimiz gibi :
GÜVEN,İTİMAT.DOĞRU DETAY,KALİTELİ MALZEME,NİTELİKLİ İŞÇİLİK
Dünyada ve ülkemizde endüstri tesisleri üretim binalarında tercih edilen hafif metal çatılar konu dışında bırakılırsa diğer tüm yapılarda, çatıları şekilleri itibarı ile düz çatılar (flat roofs) ve kırma çatılar (pitched roofs) olarak iki ana gruba ayırabiliriz. Düz çatılar ülkemizde teras çatılar olarak da tanımlanabilmektedir.
Düz (Teras) Çatılar:
Düz çatıları sıfır ile % 5 arasında eğime sahip çatılar olarak tanımlayabiliriz. Düz çatılar kullanım amaçlarına, yüzey tabakasını oluşturan malzemelere ve kullanılan ısı yalıtım malzemesinin yük taşıma özelliklerine göre; Gezilmeyen çatılar, Gezilebilen çatılar, bahçe çatılar ve otopark çatılar olarak dört gruba ayrılmaktadır. Burada kullanılan tanımlar; yalnızca bakım, temizlik vb. amaçlar için yayalar tarafından seyrek olarak kullanılan (gezilmeyen) yayalar tarafından sürekli olarak kullanılabilen (gezilebilen), bahçe ve süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kullanılan (bahçe çatı) ve otopark olarak araç trafiğine açık çatılar (otopark çatı) şeklinde açıklanabilir. Bünyesine su emen ısı yalıtım malzemelerinin üstten su yalıtım membranları ile korunması, alttan ise buhar kesici tabakalar ile buhar geçişinin engellenmesi esasına dayalı konvansiyonel sistemler dünyada bilinen en eski teras çatı ısı yalıtım çözümleri olmakla birlikte, busistemde su yalıtım örtüsü, hava sıcaklık çözümleri olmakla birlikte bu sistemde su yalıtım örtüsü, hava sıcaklık değişimlerinden ve kullanımdan doğan mekanik etkilerden dolayı kısa sürede yıpranmakta ve bünyesine su alarak ısı ve su yalıtımının işe yaramaz hale gelmesine neden olmaktadır.
Bünyesine su emmeyen (hacimce % 0.2) haddeden çekilmiş polistiren köpük ısı yalıtım malzemelerinin keşfi ve kullanılması ile beraber, ısı yalıtım malzemelerinin üstten su yalıtım membranları ile korunmasına ve alttan buhar kesici tabaka kullanılmasına gerek kalmamıştır. Böylece su yalıtım örtüsü sıcaklık değişimlerinden, ultraviyole ışınlarından, mekanik darbelerden ve iç yoğuşma hasarlarından korunmaktadır. Ters çatı (USD Roof, Inverted Roof) olarak tanımlanan bu sistemin avantajları kısaca aşağıda sıralanmıştır.
Buhar kesici ve koruma betonu gerektirmez.
Uygulanması ve işçiliği basit ve süratlidir.
Toplam detay maliyeti düşüktür.
Her türlü hava şartlarında uygulama yapılabilir.
Su yalıtımını kontrol etmek amacıyla kolaylıkla kaldırılabilir, bakım yapıldıktan sonra hiçbir malzemeden fire vermeden yerine yerleştirilir. Dolayısıyla . bakım ve onarım masrafları çok azalır.
Uygulama sonrası su testi yapılabilir.
Her tip su yalıtımı ile uygulanabilir.
Basma ve sünme dayanımları çok yüksektir.
Dünyada teras çatı yalıtım uygulamalarını incelediğimizde çok büyük bir kısmında ters çatı sisteminin uygulandığını görmekteyiz. Ters çatı sisteminin tek ısı yalıtım seçeneği olan haddeden çekilmiş polistiren köpük levhalar, en düşük ısı iletkenlik değerine sahip ve bünyesine su emmeyen yegane ısı yalıtım malzemeleri olmalarının yanı sıra mekanik dayanımları yani yük taşıma özellikleri en yüksek olan ısı yalıtım malzemeleridir.
Mekanik dayanım dediğimizde kastedilen özellikler aşağıda açıklanmaya çalışılmaktadır. Basma dayanımı (compressive strength): Dikey, yatay ve ekstrüzyon yönünde % 10 deformasyon veya akma sınırındaki taşıdığı maksimum yük. TS 11989 no`lu standardda özellikle çatı, döşeme ve bodrum duvarı gibi yük taşıyan uygulamalarda beyan edilmesi istenen basma dayanımı, dikey basma dayanımıdır. Sünme dayanımı (compressive creep): Dikey yönde uzun süreli yükler altında ve 50 yıl sonunda % 2 deformasyonda taşıdığı maksimum yük. TS 11989 no`lu standartta özellikle çatı, döşeme ve bodrum duvarı gibi yük taşıyan uygulamalarda beyan edilmesi istenmektedir. Diğer uygulamalarda kullanıldığı detaya uygun olarak bükülme dayanımı (flexural strength), çekme dayanımı (tensile strength) (yüzeylere dik veya paralel), kesme dayanımı (shear strength) gibi mekanik dayanımlar söz konusudur.
Özellikle çatı, döşeme ve bodrum duvarı gibi yük taşıyan uygulamalarda kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin seçiminde basma ve sünme dayanımları oldukça önemli malzeme özellikleridir. Örneğin dikey basma dayanımı minimum 300 kPa yani 30 ton/m2 (TS 11989`a göre C3 sınıfı) olan bir haddeden çekilmiş polistiren levhayı ele alalım. İlk aklımıza gelen bu çatının bir metrekaresinin 30 ton taşımasına gerek olmadığıdır ve bu da doğrudur. Burada kastedilen bu çatının metrekare başına 30 ton taşıyacağı değildir. Bu levhanın en kritik durum olan akma sınırında taşıyabildiği yüktür, uygulandığı tedayda ise uzun süreli yüklere maruz kalacaktır ve zamanla yük taşıma öezillikleri zayıflayarak kalınlığını kaybedecektir. Öyleyse burada önemli olan sünme dayanımıdır. Örneğimizde yer alan levhanın sünme dayanımı 110 kPa yani 11 ton/m2 = 1,1 kg/cm2`dir. Bir diğer önemli husus çatı ve döşemelerimizin bulunduğu iklim bölgesine ve gereken k (U) değerine göre farklı kalınlıklarda kullanılmasıdır. Örneğin; İzmir`deki bir çatı için 3 cm., Ankara`daki bir çatı için 5 cm., Erzurum`daki bir çatı için ise 8 cm. kalınlığında bir ısı yalıtım levhası kullandığımızda veya aynı yapının farklı ısılardaki iki ayrı mahali için iki ayrı kalınlık kullanmamız gerektiğinde, her kalınlık gerekli olan minimum basma ve sünme değerini sağlamalıdır. Özellikle kalınlık arttıkça basma ve sünme dayanımları artan bir malzeme olan haddeden çekilmiş polistren köpük levhalarda 20, 30 ve 40 mm. gibi düşük kalınlıklarda yukarıdaki örnekte bahsedilen basma ve sünme dayanımlarını sağlayabilmek için daha yüksek yoğunluklarda üretim yapılması gerekmektedir. Böylece üretici firma tarafından örneğin çatı uygulamalarında kullanıldığı belirtilen ürün tipinin içerdiği tüm kalınlıklar, gerekli olan minimum basma ve sünme dayanımlarına sahip olmalıdır. Haddeden çekilmiş polistiren köpük levhalarda yukarıda tanımlanan basma ve sünme dayanımlarını etkileyen en önemli iki özellik yoğunluk ve hücre konumlandırılmasıdır. Yoğunluk tek başına bir performans özelliği olmamakla beraber lamda, su emme, basma ve sünme dayanımı ve hücre büyüklüğü gibi ürün performansını doğrudan etkileyen ürün özelliklerini belirleyen oldukça önemli bir parametredir. Hücre konumlandırması ise hücrelerin gelişen teknoloji ile dikey konumlandırılabilmesi sonucunda dikey basma ve sünme dayanımlarını artırmaktadır.
65/18 Sk. No: 12/B Ückuyular/izmir
izmir irtibat : 0532 5769331 - 0555 965 67 27 tel&fax 0232 2789606
web :http://www.adanirinsaat.net
e-mail msn : adanirinsaat@gmail.com
: adanirinsaat@hotmail.com
adanir izolasyon yalıtım insaat onarım