22 Kasım 2024, Cuma
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-07-13
İlan Tipi: Alım İlanı
Telefon: 212 292 42 40

BREAK DANS

Dansın adının breakdance olmasının sebebi, hip hop müziğinin temel öğesi olan breakbeat’e uyumlu bir şekilde hareket edilmesi. Aynı müzik gibi dansta da Bebop, Soul-Train, Funk gibi akımlardan etkilenme ve onları yeniden harmanlama söz konusu. Tabii ki bunların üstüne yeni şeyler de ekleyerek; kafanın üzerinde dönerek yapılan helikopter dansını ya da birbirinin bedenine akım vererek kıvrılma yoluyla yapılan electric boogie’yi daha önce kimsenin denemediği kesin. Bu zor hareketler bir bakıma getto’da yaşayan ve pek bir şeye hakim olmasına izin verilmeyen gençlerin kendi bedenleri üzerindeki hakimiyetlerinin bir ifadesi. Ve onlar da sokaklara çıkıp dans ederek hip hop’un dışarı taşmasında etken olmuşlar.

Break Dans Terimleri

KUPLU: Bu hareket diğerlerine göre daha zor bir hareket. Bu hareketin girişi ayakta iken oluyor ayakta sol ayağınız önde olsun sağ ayağınız arkada. Ayaklar açık olsun yani ayaklarınız açık biri diğerinden önde olacak. Daha sonra sağ elinizi harekete başlarken iki ayağınızın tam ortasına koyacaksınız. Şimdi harekete başlamayı anlatıyorum sol ayağınız önde idi sol ayağınızı tam yukarı fırlatın ve sağ elinizi iki ayağınızın arasına koyun ve vücuttaki bütün yükü sağ elinize verin sol ayak yukarı fırlatıldığı zaman arkada olan ayak yani sağ ayak sol ayağın altından geçecek.

Sağ ayak alttan geçtikten sonra vücutta ki yük bu sefer sol ele verilecek ayaklar tam açık olacak. Ayaklar şimdi önde ayakların arkaya geçip sizinde ikinci tura geçmeniz için sağ ayağı solun altından geçirdikten ve vücutta ki tüm yükü sol ele verdikten sonra bu sefer ayaklar havada iken sol ayak sağ ayağın altından geçecek ve ayaklar arka tarafa geçtiği zaman tüm yük iki kola verilecek ayakları tekrar öne geçirmek için sol tekrar yukarı sağ gene onun altından geçecek. Bu anlattığım kuplunun ilk turuydu. İkinci ve diğer turlarda böyle devam ediyor.

NOT: Kuplu hareketinde ayaklar yere değmiyor daima kollarınızın üstünde ayaklar havada ve ayaklar pergel gibi açık bir şeklide dönüyorsunuz.


İrtibat Telefonu:

DUYURULAR

Cumartesi günü Saat:18.00 da Tango başlangıç kursu başlıyor.

Pazatesi günü Saat:19.30 da Latin yeni sınıf başlıyor.

DANS OKULU HABERLERİ

EWET Dans Okuluna kayıt yaptırmak isteyenler Ön Kayıt Formunu doldurup başvuru yapabilirler. Ön Kayıt Formu için Tıklayınız.

Sitemizi Nasıl Buldunuz?




Ad Soyad:

Yorum:

Derece:



E-mail Listesine Ekle




Güncel bilgi ve kampanyalardan haberdar olmak için ekleyiniz.
Ad Soyad:
E-mail:



BU HEREKETE BAŞLAMADAN ÖNCE İLK ÖNCE KOLLARINIZI KUVVETLENDİRİN ÇÜNKÜ BU HEREKETTE BUTÜN İŞ KOLLARA BAKIYOR. MESELA YERE OTURARAK İKİ KOLUNUZLA AYAKLAR ÖNDE VE AÇIK KENDİNİZİ KOLLARINIZLA KALDIRMAYI DENEYİN. BAŞARILAR…

DOLAP(slayps): Bu harekete çeşitli girişler vardır. Benim anlatacak olduğum kolay olanlardan bir tanesi. İki elinizin üstünde yere oturun bir ayak diz kırık bir şekilde olsun diğer ayak yani sol ayak tam düz ve havada olacak. (Mesela çömelerek oturduğunuzu varsayın ellerinizi arkaya koyup bir ayağınızı yani sol ayağınızı da öne vererek tam düz olarak düşünün bu hareketin giriş şeklide öyledir.)

Daha sonra sol ayağınızı yukarı fırlatıp sağ elinizi sol tarafınıza geçirin ve vücutta sağ elin sol tarafa geçmesi ile birlikte sola dönmelidir ayaklar ise sol fırlatıldığı zaman sağ ayakta solun üstünden geçip vücut ile beraber dönecektir. Vücut ve ayaklar döndükten sonra yani ilk tur bittikten sonra tekrar harekete giriş şeklinde yere düşmeniz gerek yani sağ ayağınız üstüne düşmeniz gerek sol ayak yine önde ve düz şekilde açık olması gerek hareketin diğer turlarında da bu şekilde yapacaksınız.

NOT: Ayaklar vücut ile dönerken ayaklar tam açık olmalı.

MAKAS(2001): Hamutta kalkmış bir şekilde yürürken ayaklarınızı kasın. Ayaklarınız tam dik olsun. Daha sonra ayaklarınızı hamutta yürürken ileri geri yapın. Yani ayaklarınız aynı makasa gibi açılıp kapanmalı bir makasın açılıp kapanmasını düşünün ve ayaklarınızı o şekilde açıp kapayın.

NAYTİ: Bu hareketi yapmak için önce hamutta dengede durmayı öğrenmeniz gerekir. Hamuta kalktığınızda bir elinizle kendinizi çevirip diğer elinizi yerden çekin ve ayaklarınızı tam dik tutun.

DİRSEK NAYTİ: Bu harekette nayti’nin aynısı ama tek farkı dirseğinizin üzerinde dönemiz...

KAFA: Kafa üstüne kalkıldığında ayaklar tam olarak açılmalı. Denge sağlandıktan sonra bir ayak sabit bırakılıp diğer ayak hafifi öne doğru sarkıtılır. Dönme aşamasına geldiğinizde belinizi de kasmayı unutmayın. Hızlanmak için ilk önce ellerinizi kulanın ve hızlandıktan sonra ellerinizle değil de aşağı sarkıttığınız ayağınızı savurarak hızlanın. Kafa dönmek için mutlaka güzel bir bere yapın...

TEK EL(turtle): Yüz üstü dirseğinizin üstüne yatın dirseğinizi boşluğunuzun bulunduğu yere tam olarak oturtun. Bu girişi yaptıktan sonra ayakları iyice açın. Daha sonra ayaklarınızı kasın ayaklar sabit dursun. Boşta kanal elinizle kendinizi çevirmeye başlayın. Ayaklar ilk baştan yere değer ama siz hızlandıkça ayaklarınızın yerle teması kesilecektir.

TEK EL JAMP: Bu harekette tek ele benzeyen bir harekettir. Çeşitli girişleri vardır ama en kolayı tek elden girmektir. Tek el dönerken boşta kalan elinizin yerle temasını kesin ve döndüğünüz elin üzerinde kendinizi zıplatarak dönün.

SCORPİON: Bu harekette hamutta dururken kafanızı vücudunla aynı hizada tutun yani kafanız dışta değil de içte olsun.

KOPTER: Kopter’e çeşitli girişler vardır ama en kolayı tek elden giriştir. Yüz üstü dirseğinizin üstüne yatın ayaklarınızı iyice açın. Daha sonra sol ayağı tam yukarı fırlatın ve sağ ayağı sol ayağın altından geçirip kendinizi omuzlara bırakın. İkinci tura geçerken ellerinizi göğsünüzün orada toplayın ve ellerinizin yardımı ile kendinizi ittirip kopteri devam ettirin. Ayakların tamamen açık olmasına dikkat edin.

KAFA KOPTER: Bu harekette de ayaklarınız normal kopter atarken açtığınız gibi açık olacaktır. Normal kopterden tek farkı ise bu harekette vücudunuzun üstünde değil de kafanızın etrafında dönmenizdir. Yani kafanızın ekseni (anlınızın hizasında) etrafında döneceksiniz. Bu harekete de birçok yerden girebilirsiniz ama kafa dönerken girmek daha kolaydır. Kafa dönerken tam başınızın üstünde dönersiniz başınızın üstünde dönerken kendinizi kafanızın ekseni etrafında döndürün ve ayakları tam açın bu kafa kopterdir.

NOT: Bu harekette boyun kırılma olasılığı fazladır DİKKATLİ olun...

Dans kurslarına nasıl kıyafetler ile gelmeliyim?

Önemli olan, rahat edebileceğiniz ve hareketlerinizi kısıtlamayan kıyafetler giymenizdir. Ayrıca kursların hareketli geçtiğini düşünerek çok kalın kıyafetler giymemenizi, mümkünse yanınızda yedek bir t-shirt getirmenizi tavsiye ederiz.

Dans Kurslarında nasıl bir ayakkabı giymeliyim?

Doğru ayakkabılar giymek dansınız için en önemli unsurlardan biridir. Öncelikle rahat bir ayakkabı olması, ayağınıza tam gelmesi çok önemlidir. Danstaki seviyenize göre giydiğiniz ayakkabının özelikleri de değişir. Başlangıç dans derslerinde, rahat hafif, mümkünse altı süet ya da kösele ayakkabılar giymeniz yeterlidir. Bayanlar rahat ettikleri sürece hafif topuklu ayakkabıları tercih edebilirler. Bot gibi ağır ayakkabılar ya da altı kaymayan, dönüşlerde zorlanmaya sebep olan ayakkabılar, diz sağlığınızı tehdit edeceğinden ve sizi zorlayacağından tercih edilmemelidir.

Dans dersdinde ileri seviyelerde profesyonel dans ayakkabıları giyilmeli, dans çeşidine gore dans tercih edilmelidir. Her seviye için, dans ederken giyilebilecek en uygun ayakkabılar, dans etmek için tasarlanmış profesyonel dans ayakkabılarıdır. Dans ayakabılarını nasıl temin edebileceğiniz konusunda bizimle temasa geçebilirsiniz.

Salonun temizliği açısından, lütfen derslere gelirken her zaman yanınızda yedek bir çift ayakkabı getiriniz.
EWET DANS OKULLARI