HOLSTEİN(HOŞTAYIN) İNEK,JERSEY İNEK,SİMENTAL İNEK,MONTOFON İNEK( BROWN SWİSS),YERLİ KARA İNEĞİ FLORA K 5 YILLIK ÇAYIR MERA YEM BİTKİSİYLE MASRAFSIZ BESLEYİN...
FLORA –K YEM BİTKİLERİ TOHUMLARI
KURU ÇAYIR – MER’A KARIŞIMI
FLORA-K mükemmel zemin örtüsüne sahip, strese (sert kışlar gibi), kuraklığa, basılmaya ve çiğnenmeye son derece dayanıklı sürekli çayır-mer’a dır.
İnek, manda, koyun, keçi, at gibi hayvanları iştahla hem yeşilini hem kuru otunu yerler. Bilhassa atların beslenmesi için Flora-K çok önemlidir. Atlarda gazlı şişlik neticesi sancıya yol açmaz. At`larda yüksek performans artışı sağlar. Ülke genelinde çok sayıda at hara sahipleri Flora-K çayır mera alanları kurmaktadır. Flora-K kuru otu atçılar arasında büyük ilgi görmektedir.
Lezzetli, kolay sindirilebilir, enerji ve protein oranı yüksek bir kaba yemdir. Otlatmadan ve biçimden sonra hızlı gelişim sağladığı için yıllık yeşil ot ve kuru ot verimi yüksektir. Baharda yağışlardan önce azotlu gübre yapılması tavsiye edilir.
Hem kuru, hemde sulu arazi koşullarında ekilir. Kuru arazilerde mevsimsel yağışların olduğu aylarda sulu arazilerde ise daimi ot üretimi yapılır. Akdeniz, Ege sahil bölgelerinde sulama arazilerde FLORA-S yerine FLORA-K ekimini tavsiye etmekteyiz.
EKİM ZAMANI: Sonbahar ve erken İlkbahar aylarında ekim yapılır.
TOHUM YATAĞI: Düz, tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış olmalıdır.
TOHUM MIKTARI: 5 - 6 kg/da Serpme veya uygun bir mibzerle ekimi yapılır.
EKİM DERİMLİĞİ: 1.5 – 2 cm olacak şekilde ekim yapılır. FLORA-K hem ziraat yapılabilen tarlalara hem de işleme imkanı olmayan çalılık ve ormanlık arazilerdeki doğal mer’a alanlarına sonbahar yağmurlarıyla birlikte veya ilk baharda erkenci ekilir. Mümkünse bu arazilerde tohum saçıldıktan sonra hayvan sürüleri dolaştırılarak toprağın karışması ve sıkıştırılması sağlanmalıdır.
GÜBRELEME: Ekimden önce tohum yatağına 15*15*15 NPK ile dekara 25-30 kg gübreleme yapılmalıdır. Bitkinin çıkışından 15 gün sonra dekara 25-30 kg %33’lük Amonyum nitrat uygulaması yapılmalıdır . Her biçim ve otlatmadan sonra aynı şekilde gübreleme yapılması tavsiye edilir. Kışa girerken dekara 30 kg 15* 15*15 NPK uygulanması bitkinin kök yapısının güçlenmesi açısından çok faydalıdır.
OT ÜRETİMİ VE VERİMİ: Biçilip kuru ot yapılarak, silaj yapılarak ve otlatılarak değerlendirilir. Mümkünse ekili alanı bir kez biçtikten otlatmaya geçilmelidir. Otlatma boyu 25cm’dir. Ekili alan ikiye bölünerek otlatma yapılmalıdır. Bir alan otlatılırken önceki otlatılan parçanın gübrelenmesi, mümkünse sulama yapılır.8 cm’den daha derin otlatmalardan kaçınılmalıdır. Çamurda otlatma yapılmamalıdır.
Aşırı otlatma mer’anın ömrünü kısaltır. Yaz kurağında bitkinin kök yapısının zarar görmemesi için dikkatli otlatma yapılmalıdır. Sonbahar yağmurlarıyla mer’a tekrar yeşerir ve otlar büyümeye başlar. Mer’a yeterli yüksekliğe ulaşmadan (20-25 cm) hayvanlar otlatılmamalıdır. Yağışın durumuna göre yılda birkaç kez biçim yapılabilir. Biçim bitki boyu 35-40 cm’ye ulaştığında yapılmalıdır. 6 cm’den daha kısa biçim yapılmamalıdır
BESLEME: FLORA-K çok yüksek besin değerleri ihtiva eden özel bir karışımdır. Hayvanlar severek yer. Süt hayvanlarında çok yüksek süt artışı sağlar. Gazlı şişlik ve ishale neden olmaz. Kondisyon ve besi artışı sağlar, tüylerde parlaklık meydana gelir. Ayak ve tırnak sağlığında iyileşme , dişi hayvanların döl verimlerinde de olumlu gelişme sağlar.
YEM BİTKİLERİ TOHUMLARI
Caramba Mix
Caramba
Flora–S (Çayır Mera)
Flora–K (Çayır Mera)
Polybra (Yem Şalgamı)
Yaz Otu
Yonca Çeşitleri
Sorgum Sudan Otu
Sılajlık ve Danelik Mısır Tohumu
Fiğ
Korunga
Çim Tohumları
Diğer Yem Bitkileri Tohumları
DİĞER ÜRÜNLERİMİZ
Boğa Spermaları
Saanen Damızlık Teke Spermaları
Zeytincilik
DİĞER YEM BİTKİLERİ TOHUMLARI
Trifolium pratense (Çayır Üçgülü)
Trifolium incarnatum (Kırmızı Üçgül)
Bromus inermis (Kılçıksız brom)
Dactylis glomerata (Domuz ayrığı)
Lolium perenne (İngiliz çimi)
Agropyron intermedium (Mavi ayrık)
Festuca arundinacea (Kamışsı yumak)
Poa pratensis (Çayır salkımotu)
Phleum pratense (Çayır kelp kuyruğu)
Cynodon dactylon (Bermuda çimi)
Lolium perenne (Yem tipi )
Lolium multiflorum westerwoldicum
Lolium multiflorum (İtalyan çimi)
Brassica rapa rapa (Yem şalgamı)
Lotus Corniculatus
TORUNOĞLU TOHUMCULUK www.torunoglutohum.com TORUNOĞLU TOHUMCULUK CENGİZ TORUN 0532 2664041 0555 9975075 0322 2398808 ADANA
TORUNOĞLU TOHUMCULUK