ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTMEN YETİŞTİRME PROGRAMI
Koçluğu eğitim için düşünürsek; çok sayıda öğrencinin o gencecik bedenleriyle üstesinden gelmek için çalıştıkları ve zorluk çektikleri sınav sürecinde yaşanan büyük gel- gitler, iniş –çıkışların yaşandığı tartışılamaz bir gerçektir. Aslında çoğu zaman öğrenciler yapmaları gereken ve yapmaları gerekmeyen şeyleri bilmektedirler. Ama bilmek yapabilmek anlamına gelmediği için bu bilinenler uygulamaya geçirilemediği için öğrenciler bu konuda çok fazla sıkıntı yaşamaktadırlar.
Durum böyle olunca aileler elleri kolları bağlanmış, ne yapacaklarını bilemez bir hale gelirler
Öğrenci koçluğu; bu durumda bulunan öğrenciler için çok değerli bir yol arkadaşlığıdır. Onu sonuca götürmek konusunda son derece önemli bir misyon üstlenmektedir.
Öğrencilerin yaşadıkları genel sıkıntılar doğru, yerinde ve gerekli adımları atamamak, hedef belirleyememiş olmak nedeniyle motivasyon sıkıntıları yaşamak ve harekete geçemiyor olmak, kararlılığı sürdürememek biçiminde özetlenebilir.
Bu durumda olan öğrencilerle çalışma yapıldığında arzu edilen noktalara gelindiği ve istenilen sonuçların alındığı da bir gerçektir.
Yapılan çalışma; bireyin öncelikle kendisini tanıması, yaşamdan beklediklerine karşı farkındalıklarının oluşması ve fazlalaşması, eksik olduğu taraflar üzerinde yapılan çalışmalarla gelişim sağlanması biçiminde gerçekleşmektedir. Tüm bunlar tamamen kişinin kendi gerçeklerinden yola çıkılarak yapıldığından kişisel ihtiyaçları karşılayacak biçimdedir. Standart bir çalışma stili ve aşamalar bu çalışma için söz konusu değildir.
Koç hiçbir zaman yönlendirme yapmaz, bireye ve hayatına sınırlamalar getirmez, kendisi açısından neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylemez, yapılması ve yapılmaması gerekenlerin bir listesini oluşturmaz.
Koç elinde sihirli bir değnekle dolaşmaz, koç sadece karşısındaki kişiye etkili, ama onun yanında olan bir dost gibi davranır, öğrencinin kendini keşfetmesi ve kendine dair pek çok farkındalıklar elde etmesini sağlayarak ilerler ve gerçekten netice alır.
Sınav başarısı ile alakalı olarak genel ilkeler ve doğrulardan söz edilebilir; düzenli çalışmak, bilgi eksikliklerini kapatmak, psikolojik süreçleri kontrol altında tutmak gibi. Ancak unutulmamalıdır ki her genç farklı özelliklere sahip olduğu için her genç üzerindeki çözüm yolları da farklı farklı olacaktır. Kişiye özel çözüm yöntemleri ile ve kişiye özel yaklaşımlar sergilenerek gencin kendini daha rahat ifade edebildiği bir yol arkadaşıyla hedefine doğru hızla yol alması çok daha kolay olmaktadır.
Böyle bir çalışmayla aile ile genç arasındaki ilişki de zedelemeden, bu zorlu zaman dilimi rahat bir biçimde aşılmış olur.
Herkesin hayattan alabileceğinin en iyisini alması ve bunun için tüm potansiyelini görmesi, kullanması, karşısına çıkan fırsatların farkına varması ve bu fırsatları değerlendirmesi dileğiyle.
Eğitim içeriği:
© NLP Tanımı ve Öğrenme İlkeleri ?
© Koçluk ve Tanımı ?
© Koçluk Modelleri ?
© Koç ile Terapist arasındaki fark ?
© Eğitim Koçluğu ?
© Öğrenci Koçluğu ?
© İş-birlikçi koçluk ?
© Koçluğun 3 desteği o Değerler o İnançlar o Hedefler ?
© Koçluk Süreci ve Yapısı
© Koçluk Sanatı ?
© Etkin Dinleme ve Soru SormaTeknikleri ?
© Hedeflerle Çalışma ?
© Sonuç odaklılık ?
© Başarı için erişilebilir hedefler koyma ve Öncelikleri Belirleme ?
© Bireysel ve Kurumsal hedeflere ulaşma ?
© Koçluk Engelleri ?
© Koçluk Uygulamaları ?
© Etkili İletişim
© NLP İletişim Modeli ?
© Meta Model Dil kalıpları ?
© Pozitif Geri-bildirim verme ?
© Uyum ve Güven Sağlama ?
© Empati Kurma ?
© Kalibrasyon ve Duyusal Keskinlik ?
© Düşünme
© Algılama
© Öğrenme Modelleri
© Görsel Öğrenenler
© İşitsel öğrenenler
© Dokunsal öğrenenler ?
© Gözle erişim ipuçları Başkalarının düşünme biçimini anlamak ?
© Meta Programlar
© Öğrenmeyi öğrenme
© Motivasyon stratejileri
© Zihinsel ve Duygusal hazırlık teknikleri
© Rahatlama egzersizi
Eğitimin Detayları:
© Eğitimin ismi: Öğrenci Koçluğu Sertifika Eğitimi
© Eğitimci: Cemal KONDU.
© Eğitimin süresi: 70saattir.
© Eğitimin yeri: İzmir
© eğitim tarihleri: 7- 8- 9 -10 - 11 -12- 13- Eylül 2009 (7 TAM GÜN)
Not: Eğitim ücretine % 18 KDV dâhil değildir.
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:
SAYGIN NLP&INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL
( İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi)
Kıbrıs Şehitleri No: 30 EBRU APARTMANI Daire: 11
Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224
Sitelerimiz:
www.sayginnlp.com, www.cemalkondu.com -
www.sinavkocu.com, www.kesfetkendini.com
www.hizliokuma.gen.tr www.nlpteknikleri.com
www.kisiselgelisim.gen.tr www.kocluk.gen.tr
msn:saygin-danismanlik@hotmail.com
SERTİFİKA
Eğitim sonunda gerekli bilgiyi ölçme değerlendirmeleri yapıldıktan sonra sertifika almaya hak kazanan katılımcılara Uluslararası Geçerli öğrenci koçluğu sertifikası Verilecektir.
İzmir Yaşam Koçu, Yaşam Koçu İzmir, Öğrenci Koçu İzmir, İzmir Yaşam Koçluğu Programı, ÖSS Koçu İzmir, Aile koçu, Aile koçluğu ve Yaşam Koçluğu Programlarıyla ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilirsiniz
Anahtar Kelimeler:NLP Koçluk, Koçluk eğitimleri,İzmir yaşam koçluğu, yaşam koçluğu izmir, İzmir öğrenci koçluğu, öğrenci koçluğu izmir, sınav koçu, öss, sbs, motivasyon, başarı, kisisel gelisim, kisisel gelisim, kisisel gelisim merkezi, kisisel gelisim kitap, hizli okuma, bireysel gelisim, iletisim, gelisim, sınav stresi, başarısı, dikkat, dikkat dağınıklığı, motivasyon, öğrenci motivasyon, geliştirme, konsantrasyon, sınav dopingi, doping,
gencer mobilya