|
|
|
|
|
CARAMBA MİX TOHUMUNDA KAMPANYA |
|
Ürün: |
YEM BİTKİSİ TOHUMU |
Kategori: |
Hayvancılık ve üretme çiftlikleri |
Başlangıç Tarihi: |
2009-07-05 |
Bitiş Tarihi: |
2009-08-01 |
Detay: |
CARAMBA MİX TOHUMUNDA KAMPANYA,SİZDE İNDİRİMLİ FİYATLARDAN İNEKLERİNİZE TOHUMLARINIZI ALIN.
CARAMBA MIX(KARAMBA MIX) YEM BİTKİLERİ TOHUMLARI
- Carmba mix, Caramba ve baklagil yem bitkilerinden oluşan mükemmel bir yem bitkisi karışımıdır.
- Süt Otu Caramba’nın besleyiciliğine ve verimine baklagil yem bitkilerinin besleyiciliği ve verimi eklenerek üstün performanslı tek yıllık bir karışım oluşturulmuştur.
- Fabrika ve diğer yemlere ve mısır silajına bağımlılığı en aza indirir.
- Masrafsız hayvancılık için kaçınılmaz bir yem bitkisidir.
CARAMBA MIX` NIN ÖZELLiKLERi VE TARIMI
CARAMBA MIX bir çoklu karışım yem bitkisidir.içerisinde carambadan başka süpriz yem bitkileri vardır. Çoklu karışım olduğu için besleyici özelliği çok yüksektir.fabrika yemi , diğer yemlere ve mısır sılajına bağımlılığı en aza indirir masrafsız hayvancılık için kaçınılmaz bir yem bitkisidir. Son yıllarda yem fiyatlarının önlenemez yükselişi ve süt fiyatlarının baskı altında artmadığı göz önüne alınırsa hayvan yetiştiricilerini bu girdaptan kurtaracak yegane besin kaynağıdır.
Geniş yapraklı ve çok lezzetli tek yıllık bir yem bitkisi olan CARAMBA MIX inek, manda koyun, keçi ve at gibi hayvanlara yedirilebilir. Genellikle yeşil ot olarak yedirilen CARAMBA MIX, kuru ot olarak veya silajı yapılarak değerlendirilir.
SONBAHAR EKİMİ : Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ağustos sonundan Ocak sonuna kadar, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde Ağustos 15`den Kasım sonlarına kadar, iç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde Ağustos, 15`den Ekim ayı sonlarına kadar, Güneydoğu Anadolu bölgesinde Ağustos sonundan Kasım sonuna kadar ekim yapılabilir.
İLKBAHAR EKİMİ : Aşırı soğuk ve yoğun kar düşen bölgelerimizde karlar eridikten sonra erkenci ilkbahar ekimi yapılır kış gelip, kar yağışı başlayana kadar mütemadiyen her 20 günde bir biçim alınır.
TOHUM YATAĞI: Düz tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış olmalıdır.
TOHUM MİKTARA: 5 kg/Dekar
SIRA ARALIGl: Serpme veya 10-17,5 cm sıra aralıklı olmalıdır.
EKİM DERİNLİĞİ: 1,5-2 cm
GÜBRELEME: Ekimden önce tohum yatağına 15 kg/da 20-20-0 (NPK), ilk çıkıştan 15 gün sonra 20 kg/da Amonyum nitrat (%33) uygulanır. Ekim - Kasım aylarında don görülen bölgelerde çıkıştan sonra gübre tavsiye edilmez. Her biçimden sonra 15-20 kg/da Amonyum nitrat (%33) ile gübreleme yapılmalıdır. Gübreleme biçimden hemen sonra, otların toplanmasını takiben yapılmalıdır. Gübre uygulandığı zaman yaprakların kuru olmasına dikkat edilmelidir. Ekimden önce tarlaya hayvan gübresi uygulandığında daha yüksek verim alınır. Yoğun hayvan gübresi uygulanan tarlalarda Caramba Mix e az miktarda veya hiç kimyasal gübre kullanılmaz. Kimyasal gübre uygulanan tarlalara 10 gün geçmeden hayvan bırakılmaz ve biçerek hayvana yedirilmez. Çünkü gübre erise bile bitkinin özsuyuna geçtiğinden 10 gün geçmeden bitki özsuyundaki gübreyi harcayamaz.. Bu kural tüm yem bitkileri için geçerlidir. Aksi taktirde gübre zehirlenmesinden hayvanlar ölebilir. 10 günlük süre sonunda otlatmada ve biçimde herhangi bir tehlike yoktur.
SULAMA: Sonbaharda yağışlı aylarda yağışlar takip edilerek ekildiğinde bitkinin çimlenmesi ve gelişmesi için mevsimsel yağış yeterlidir. Genellikle tohumlar Ekimden bir hafta sonra çimlenir. Yağışın olmadığı aylarda ekildiğinde çimlenme, ilk çıkış ve fide aşamalarında toprağın üst tabakasının nem oranının korunması için ekimi takip eden 2-3 hafta içinde az miktarda ancak sık sık sulama yapmak gereklidir. Bitkinin köklenmesinden sonra ise sulama buharlaşma oranına bağlı olarak yapılmalıdır. Her sulama için uygulanması gereken en uygun su miktarı 30 mm`dir. (=30.000 It/da)
YABANCI OT KONTROLÜ: Geniş ve ince yapraklı bitkilerden oluştuğu için yabancı ot kontrolu için ilaçlar kullanılmaz.yabancı ot görüldüğünde biçimler erkene alınır biçimlerden sonra yabancı otlar kaybolur CARAMBA MIX diğer yabancı otlara yaşam hakkı tanımaz.
OT ÜRETİMİ ve VERİMİ: CARAMBA MIX 6-32°C arasında her ısıda gelişmektedir. Donlara karşı dayanıklıdır. En ideal gelişme ısısı 18-24°C arasındadır. Bu sıcaklık aralığında ekildiğinde 35 günde ilk biçime ulaşmaktadır. Hava sıcaklığının normal olduğu aylarda düzenli olarak her 20 günde bir biçime gelmektedir. Ekim zamanına bağlı olarak, iklim koşullarının ve uygulanan bakımın iyi olması şartı ile CARAMBA MIX den bölgelerimize göre kuru - sulu arazilerde yılda Dekara 2-3 ton kuru ot, 10-20 ton yeşil ot alınmaktadır. Biçim, bitki boyu yüksekliği 30-40 cm arasında iken yapılmalıdır. Sindiriminin kolay olması nedeniyle yetişkin bir ineğin günde 150 kg CARAMBA MIX yemesi mümkündür. Kolay sindirilme özelliği sayesinde süt veriminde kesin artış sağlar: Ayrıca taşıdığı yüksek besin değerleri ve kuru madde oranının yüksek olması nedeniyle besi hayvanlarında diğer yeşil yem bitkilerinde olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne yol açmadığı gibi yüksek, besi artışı sağlar. Hayvanların tüylerinde parlaklık meydana getirir. Dışkıda olumsuz bir değişime yol açmaz.
BİÇİM YÜKSEKLİĞİ: Toprak seviyesinden 6 cm yukarıdan biçilmelidir. Orak veya tırpan ile biçilmesi mümkündür. Gelişmiş işletmelerde ise çayır biçme makineleri ve otsilaj makineleriyle biçim yapılabilmektedir. Büyükbaş hayvanlar için öncelikle biçmek, koyun ve keçi için otlatmak daha uygundur. Otlatma 25-30 cm arasında yaptırılmaktadır. 8 cm`den daha derin otlatmalardan kaçınılmalıdır.
YEM BİTKİLERİ TOHUMLARI
Caramba Mix
Caramba
Flora–S (Çayır Mera)
Flora–K (Çayır Mera)
Polybra (Yem Şalgamı)
Yaz Otu
Yonca Çeşitleri
Sorgum Sudan Otu
Sılajlık ve Danelik Mısır Tohumu
Fiğ
Korunga
Çim Tohumları
Diğer Yem Bitkileri Tohumları
DİĞER ÜRÜNLERİMİZ
Boğa Spermaları
Saanen Damızlık Teke Spermaları
ZeytincilikDİĞER YEM BİTKİLERİ TOHUMLARI
Trifolium pratense (Çayır Üçgülü)
Trifolium incarnatum (Kırmızı Üçgül)
Bromus inermis (Kılçıksız brom)
Dactylis glomerata (Domuz ayrığı)
Lolium perenne (İngiliz çimi)
Agropyron intermedium (Mavi ayrık)
Festuca arundinacea (Kamışsı yumak)
Poa pratensis (Çayır salkımotu)
Phleum pratense (Çayır kelp kuyruğu)
Cynodon dactylon (Bermuda çimi)
Lolium perenne (Yem tipi )
Lolium multiflorum westerwoldicum
Lolium multiflorum (İtalyan çimi)
Brassica rapa rapa (Yem şalgamı)
Lotus Corniculatus
www.torunoglutohum.com
CENGİZ TORUN 0532 2664041 0555 9975075 0322 2398808 ADANA
|
|
|
|