Kalp ritim bozukluklarını tedavi etmek için, doktorunuz bir grup ilaçtan birini ya da daha fazlasını verebilir. Bunların bazıları kalbin hızını yavaşlatır, diğerleri ise hızı arttırır.
Dijital
Dijital preparatları (örneğin digoksin) atriyal ritim bozukluklarını tedavi etmek için verilebilir. Dijital, kalbin elektrik uyarılarının iletimini yavaşlatır, böylelikle normal kalp atım hızının ve ritminin tekrar sağlanmasına yardımcı olur. Digoksin, kalbin pompalama faaliyetinin etkinliğini arttırmak için de kullanılır.
Kinidin, Tokainid ve Prokainamid
Bu ilaçlar, atriyal fibrilasyon, atriyal flutter ve paroksismal taşikardi dahil olmak üzere, anormal kalp ritimlerini kontrol altına almaya yararlar. Bu ilaçların her biri, kalbin kontrol sistemindeki (sağ kulakçıktaki sinüs düğümü) etkinliği yavaşlatarak ve böylelikle elektrik uyarılarının kalbin diğer odacıklarına iletilme hızını geciktirerek çalışırlar.
Kalsiyum Kanal Blokerleri
Bu ilaçlar kalp kasılmalarının sıklığını ve kuvvetini azaltarak, oksijen ihtiyacında bir azalmaya yol açarlar. Hücrelerinize kalsiyum girişini bloke ederek çalışırlar. Kalsiyum kanal blokerlerinden ikisi; verapamil ve diltiazem, ritim bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır.
Atropin
Bu ilaç kalp atım hızını arttırmak için kullanılır. Kalp krizinin ya da başka rahatsızlıkların sonucu olarak yavaşlayan kalp atım hızının (bradikardi) tedavisinde kullanılabilir.
BetaAdrenerjik Blokerler
Bu ilaçlar, adrenalin hormonunun kalbiniz üzerindeki uyarıcı etkisini bloke ederler. Ritim bozukluklarının tedavisinde, betaadrenerjik blokerler, sinir uyarılarının sinüs düğümünden kalp kasının geri kalan kısmına ulaşma hızını yavaşlatırlar.
Diğer İlaçlar
Ventriküler ritim bozukluğunu tedavi etmeye yönelik klasik ilaçlar başarısız kaldığında, amiodaron sık sık etkili olmaktadır. Ancak bu ilacın ciddi yan etkileri olma ihtimali vardır. Bunlar doktorunuzla tartışılmalıdır.
Şu anda birçok yeni, deneysel ilaç değerlendirilmektedir ve çok yakında piyasaya çıkabilir. Bunlar arasında, meksiletin, aprindin, enkainid, flekainid ve propafenon sayılabilir.
Not:Burada yer alan yazılar bilgilendirme amaçlıdır, İlaç önerisi ve tedaviler için lütfen doktorunuza başvurunuz..