Takma dişleri takmanın iki standart yöntemi vardır. Dişler çekilir, takma dişler takılmadan önce dişetlerinin ve çenenin iyileşmesi beklenir. Diğer yöntem, takma dişleri önceden hazırlamak ve dişler çekildikten hemen sonra takmaktır.
Takma dişler herkese hemen takılamaz. Diş hekimi ağzınızın durumunu değerlendirir ve sizin için en uygun yöntemi tavsiye edebilir.
Hemen takılan dişler, sizi bir süre dişsiz kalma rahatsızlığından kurtarabilir. Ancak, bu dişlerin çene iyileştikten sonra tekrar çıkarılıp takılması gerekir ve dişler çekildikten sonra, bazen çene yapısı çok fazla değişirse yenilerinin yapılması zorunlu hale gelir.
Tam bir takma diş takımı genellikle dişetlerinin üzerine oturan tam üst ve alt tabanlardan oluşur, ama başka bir yöntem de vardır. Bu yöntemde, birkaç kabul edilebilir diş çenede kaldığında, takma dişler onları kaplayacak şekilde yapılabilir.
Bu yöntem uygulanmadan önce, kaplanan dişlerin sinirinin alınması (kök kanal tedavisi) gerekebilir.
Bu yöntem özellikle alt çenede yararlıdır, çünkü bazen orada bir takma dişi yerinde tutmak zordur. Kalan dişleri sağlıklı tutmak için düzenli ve dikkatli bakım uygulanmalıdır. Diş hekiminiz ya da prostodontistiniz, bu yöntemin uygulanma olasılığı konusunda sizi bilgilendirecektir.
Çıkarılabilir takma dişiniz hangi türden olursa olsun, rahat etmeniz ve kemik kaybını ve ağız yaralarını önlemek için dönem dönem düzeltme gerekecektir.
Not:Burada yer alan yazılar bilgilendirme amaçlıdır, İlaç önerisi ve tedaviler için lütfen doktorunuza başvurunuz..