İstanbul
°C






 0°C
Bolu




 

 

Bolu Şehir Rehberi

Bolu Valiliği

Vali :İBRAHİM ÖZÇİMEN
Telefon :0 (374) 215 10 10
Fax :0 (374) 215 03 33
Web Adresi :http://www.bolu.gov.tr

BOLU BELEDİYESİ

Başkan :ALAADDİN YILMAZ
Telefon :(374) 215 37 13
Fax :(374) 217 00 64
Web Adresi :http://www.bolu.bel.tr
Bolu ilinde 2010 Yılı nüfus sayımına göre 271.208 Kişi Yaşamaktadır. Bunlardan 101.246 Kişi Köylerde 169.962 Kişide Şehirde Yaşamaktadır. Bolu İlinin 9 İlçesi 13 Belediyesi 511 Köyü Bulunmaktadır. Bolu Belediye sınırları içerisinde 2010 Nüfus sayımına göre 119898 kişi yaşamaktadır bunlardan 60410 kişi kadın ve 59488 kişide erkektir.

Bolu Resim Galerisi


Bolu Hakkında Bilgi

 Doğal Güzelliklerin zirveye ulaştığı Şehir Bolu 

 
 YedigöllerTürkiyenin iki büyük metropol kenti olan Ankara ve İstanbulu birbirine bağlayan karayolu üzerinde yer alan Bolu muhteşem cografi yapısı büyük ve derin ormanları kaynağını yüksek dağ sıralarından alan irili ufaklı akarsuları,  ormanların kenarında birer yeşim taşı gibi parlayan gölleri ,sağlık kaynağı yeraltı suları ve yaylalarıyla yalnızca  batı karadeniz bölgesinin değil tüm Türkiyenin en güzel köşelerinden biridir.
 
Bolunun toplam yüzölçümünün yaklaşık olarak % 55 ini kaplayan üstün nitelikli ve doğal dokusu bozulmamış ormanlar Bolunun geçim kaynaklarını olduğu kadar tarihini ve kültürünüde etkilemiştir. 
 
Boluda ilk yerleşim eski tunç çağına M.Ö 3000 yıllarına dayanır. Bolu ve çevresinde yapılan arkeolojik araştırmalarda lidya, frig, Galat, Roma ve Bizans eserleri elde edilmiştir.  Bolu ve çevresi osmanlı devletinin ilk yerleşim alanlarından biridir.
 
Bolulu bir yandan doğanın kendisine sunduğu tarımsal üretim olanaklarını kullanırken diğer yandan da sanayi ve hizmet sektöründe önemli adımlar atarak çağı yakalamaya çalışıyor.
 
Bolu Göynük EviBolunun her ilçesinde uzun bir geleneğin devamı olan özellikler çıkar karşımıza Fatih Sultan Mehmetin hocası Akşemsettinin memleketi Göynük tarihi evleri ve fasulyesi ile ünlüdür, Mudurnunun kentsel dokusu ve  anıtsal yapıları Göynükte olduğu gibi birkaç yüzyıl önceye taşır ziyaretçileri, Bolu ve Çevresinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan seben ise kaya evleri ve lezzetli elmaları ile ünlüdür, Yün ev eşyaları ve pirinci ile ünlü Kıbrıscık kuş cenneti gölü ve bitkisel toprak üretimi ile yeniçağa demir ve bakır işçiliği ile ünlü gerede yiğitler yiğidi köroğlunun toprağı Dörtdivan ve osmanlı saray mutfağı geleneğinin günümüze taşınmasında önemi tartışmasız olan aşçılar diyarı Mengen.
 
 Hem iç hemde dış turizmin giderek geliştiği bolunun turizm potansiyelinin en önemli kaynağı doğadır bolunun dağlık yapısı özellikle yamaç paraşütü ve delta kanat gibi hava sporlarının yapılmasınada olanak sağlamaktadır.  Bolunun türizm potansiyeli yalnızca yaz turizminden kaynaklanmaz Kartalkayada bulunan tesisler Türkiyenin kış turizmi potansiyeli içinde önemli bir paya sahiptir.
 
 
Köroğlu efsanesinin boy attığı dağlarda biraz huzur bulmak doğa aracılığı ile kendinizi tanımak geçmişten geleceğe uzanan bir yolculuk yapmak istiyorsanız tüm konukseverliği ile ve cömert doğası ile bolu sizi mutlaka konuk edecektir.

 


Bolu Yerel Haberler



Bolu Şehrindeki Kurumlar

Askeri Kurumlar
Bolu İl Jandarma Komutanlığı
Kuruçay Mevki D-100 Karayolu Karamanlı
Abant Jandarma Karakol Komutanlığı
Merkez Abant
Bolu Dağı Jandarma Karakol Komutanlığı
Merkez Elmalık Köyü
Çaydurt Jandarma Karakol Komutanlığı
Merkez Yeni Çaydurt Köyü
Devlet Hastaneleri
İzzet Baysal Devlet Hastanesi
Ağaçlar Mevki Bolu Merkez
Bolu İzzet Baysal Hastanesi Köroğlu Ünitesi
Sağlık Mah. Şehitler Cad. No:2 Aşağısoku/Sanayi
İzzet Baysal Doğum ve Çocuk Hastanesi
Tabaklar Mah. Hastane Cad. Karamanlı
Dispanserler
Verem Savaş Dispanseri
Karamanlı Mah. Gövem Sok. No:19 Bolu Merkez
Sağlık Ocakları
Sağlık Ocağı
Gölyüzü Mah. Bahar Sok. Bolu Merkez
Doğancı Aile Sağlığı Merkezi
Merkez Doğancı Köyü
Sağlık Ocağı
Yukarısoku Mah. Bolu Merkez